Blossom baby

DSCN1683

Edellinen kuunkierros näki sunnuntaina loppunsa. Kun sirppi lähti kasvuun kierron alussa, pohdiskelin, voisinkohan minä vain yksinkertaisesti ottaa ja kukoistaa. Ja niin sitten päätin. Kukoistaa – omalla tavallani. Ei siis välttämättä mitenkään ihmeellisen loisteliaasti tai jotenkin epänormaalin huomiotaherättävästi. Sillee vaan, niin kuin kukka kukoistaa antamalla just sen, mitä on annettavana.

DSCN2244

Tyyliin…

Kukoistaisin jokaisessa hetkessä, jokaisella henkäyksellä, joka silmänräpäyksellä 

Kukoistaisin ihan olemalla vain

Tanssimalla rytmiin, kun muuta ei voi ja hyräilemällä laulun, jonka sanat ovat vieraat  

Kukoistaisin jokaisella kosketuksella ja kohtaamalla juuri hänet, juuri siinä ja silloin

Kukoistaisin jokaiseen orastavaan aamuun, tai iltaan, yön pimeydessäkin, vaikkei kukaan edes näkisi

Kukoistaisin kuitenkin

DSCN1514

Ja sitten mun teki mieli ihmetellä keskimääräistä enemmän kukkia. Sitä, miten ne tavanomaisimmatkin rikkaruohot osoittautuu olemaan (varsinkin läheltä katsottuna) ihan ällistyttävän kauniita. Ja miten ne panee parastaan just niissä olosuhteissa, missä niillä juuret sattuu olemaan. Ja miten ne tekee just sen, mitä pitääkin. Ei ylisuorittamista, ei alisuorittamista. Ei stressiä sen enempää kuin suuria palkintojakaan. Ne vaan tekee, mitä pitää. Aina.

IMG_3880

Joinakin, vaikkapa ihan pieninäkin, hetkinä nauroin leveästi ja kukoistin (luulisin) edes muistamatta, että niin piti tehdä. Toisinaan kukoistaminen tuntui sitten olevan kaukaista (vaikkei ehkä ollutkaan). Kukoistus on voimasana. Se kuulostaa siltä loistokkaimmalta ja kirkkaimmalta kukinnan väriloistolta. Mutta mulle kukoistus ei tarkoita ikuista loistoa vaan enemmänkin sitä, että jokaisena hetkenä antaa itsensä olla se, mikä on ja antaa ulos sen, mitä milloinkin on annettavana (ja sitten oikeasti kans antaa). Ihan niin kuin se kukka, joka mua mentoroi.

Kuu on lähtenyt uudelle kierrokselleen. Nouseva kuu on sanellut uudet haasteensa. Haasteet on kovat ja hyvä niin. Kukoistus saa silti olla ominaisuuteni. Nyt ja aina.

Leave a reply