Paluu Akustiselle klubille

Torven (legendaarinen rokkiravintola Lahdessa) Akustinen klubi oli mulle puolituttu juttu. Olin käväissyt lavalla Saastamoisen Jarten kanssa kerran muutama vuosi sitten. Se taisi silloin olla oikeastaan mun suomenkielisen materiaalin kantaesitys.

Viime torstaina olin sopivasti kaupungissa. Ajattelin, että Torven lavahan on mitä parhain paikka uuden musiikkivuoden alotukseen. Marssin siis kovassa pakkasessa kitaran ja ukulelen kanssa Torveen.

Torven akustinen clubi

 

Kun aloin soittaa, tuntui, että koko kapakassa kuunteli ehkä kaks tyyppiä. Loput jutteli. Soitin ja lauloin silti.

Kun lopetin, tuntui, että kaikki oli hiljaa ja kuunteli.

 

 

Torven akustinen clubi

 

Ja sitten oli mun vuoro kuunnella. Minä kuuntelin. Taputin ja kuuntelin taas. Kaikki esiintyjät.

Oli siistiä tavata ja vihdoin kuulla lavalla Johnny, joka soitti kesällä mun kanssa samassa tapahtumassa mutta jonka esitystä en voinut silloin jäädä kuuntelemaan.

Torven akustinen clubi

Johnny

 

Ja sitten tapasin Otson. Otso oli tullut Kouvolasta asti ja oli junassa huomannut unohtaneensa kitaransa kotiin. Tarjouduin lainaamaan hänelle omaa kitaraa (16-vuotiaana ostamaani nylonkielistä Landolaa). Ja Otso sitten, ei enempää eikä vähempää, kirjotti siinä muiden esityksiä seuraillessaan uuden laulun. Poikkeuksellisen hauskan ja viihdyttävän lalulun, joka kertoi hänen matkastaan Torven Akustiselle klubille.

Torven akustinen clubi

Otso

 

Akustinen klubi Torvessa joka kuun eka torstai. Tunnelma on lämmin. Suosittelen.

 

Torven akustinen clubi

 

Kuva-creditsit Harri Halmejärvelle.

 

 

 

 

Leave a reply